Skip to main content

DUFOUR ENSKROVSBÅTAR

50 år av passion för segling

DEN ULTIMATA SEGLINGEN

Dufour Yachts har varit baserade i La Rochelle, Frankrike sen 1964. Vårt skeppsvarv producerar omkring 350 enskrovssegelbåtar om året och erbjuder 10 olika modeller som distribueras i fler än 30 länder världen över.

Dufour Yachts är kända för exceptionella seglingskvaliteter, modern estetisk stil, komfort ombord och den robusta konstruktionen.

Skrovets form

Att optimera skrovets form runt en omfattande boendeinteriör är ingen enkel uppgift. Vi kombinerar vetenskaplig analys och kreativ problemlösning för att leverera den enastående prestanda som definierar Dufour Yachts.

Skrovets styvhet

Skrovets styvhet gör att skrovets form och design behålls trots tuffa förhållanden.

Roder

Dufours självinriktade system innebär att roderaxeln passerar genom ett sfärisk lager. När roderaxeln böjer sig något under belastning roterar lagret och axeln avlastas jämnt inuti den bärande ytan, vilket reducerar friktionen för lätt och smidig styrning.

Däck

Däcket är designat för att kombinera maximal bekvämlighet och ren seglingsglädje. Rymlig och ergonomisk sittbrunn, lätt att röra sig på fram på skarndäck och fördäck.

Interiör

Eftersom en båt också är en boyta erbjuder vi flera val och designer att välja mellan så att du får ut det bästa av din båt.

  • Flertal varianter av hytter och toalettutrymmen
  • Ägarhytt – D 560
  • Stora utrymmen med stort ljusinsläpp
  • Maximal ventilation
  • Fullutrustade pentrys
  • Moderna och lyxiga toaletter
  • Anpassningsbara salonger
  • Många förvaringsutrymmen
  • Utrustning som bland annat TV, tvättmaskin och vinkällare

VARFÖR VÄLJA EN DUFOUR?

Med 23 modeller designade för produktion av Dufour har en ny era tagit plats. Felci Group Talents jobbar ihop sig med Dufours produktutvecklingsteam för att ta fram kompromisslös prestanda och komfort ombord.

Med en spännvidd som sträcker sig från jollar till 20 meters snabba racers har över 70 olika modeller uppmärksammats i en rad utmärkelser i form av prestigefulla priser världen över.

De är alla konstruktörer, seglare och kreatörer födda med kärlek till havet och segling. De korsar hav och land för att sedan dela med sig av sina upptäckter när de kommer tillbaka hem igen. Väl vid ritbordet för de samman sina tankar och idéer för att ta fram nästa generations segelbåtar.

Deras mål: att ta segling till nya höjder. Att finslipa de grundläggande delarna i design, prestanda och komfort. Få människor är så erfarna som dessa hantverkare med sin stil och vision. Varje år tänjer de på gränserna för att hitta det bästa segelnöjet till Dufours kunder.

Alla våra båtar är till 100 % konstruerade och certifierade i vårt båtvarv i La Rochelle i Frankrike. Varje modell garanterar en konstruktion och finish av högsta kvalitet.

DUFOUR-SERIEN

Om du är intresserad av en Dufour segelbåt, tveka inte att kontakta vårt säljteam.