Skip to main content

NEEL TRIMARANER

För snabba seglatser

SÄKERHET, INNOVATION OCH KOMFORT

NEEL utmärker sig med den enhetliga levnadsytan med både brygga, kök och lounge med en magnifik panoramavy. Den generösa takytan ger trimaranen en otrolig rymlighet.

Volymen av det centrala skrovet tillägnas åt system – motorn, elektroniken, elektriska ledningar, VVS, diesel- och vattentank och olika tillbehör. Det stora stuvutrymmet och rymliga huvudrummet ger enkel åtkomst till underhåll av utrustningen och om man vill går där enkelt att installera generatorer, avsaltningsanläggning eller luftkonditionering.

Utseendemässigt är valmöjligheterna stora. Inredningen går att få i flera olika material och golven är täckta med ultra-resistent högteknologisk vävd polyester som finns i en mängd olika färger.

VARFÖR VÄLJA EN NEEL TRIMARAN?

NEEL trimaraner är tillverkade med de material och tekniker som bäst lämpar sig för användningsområdet och som kombinerar styrka, stabilitet och viktreducering.

Skrov, floats, bryggor och tak är gjorda av vakuumbundet PVC-skum och glasfibrer/ isoftalsyrade polyesterharts material av sandwischstruktur.

Skivorna är tillverkade av honeycomb PVX vakuumbunden med glasfibrer / isoftalsyrade polyesterharts av strukturellt material.

Fiberglas är stratifierat enligt en provtagningsplan bestämt av finita elementsmetoden utifrån vår erfarenhet av konstruktion av racingbåtar och offshore cruising.

Glasfibrerna är antingen enkelriktade, dubbelriktade 0°/90°, dubbelriktade 45°/45°, TAFTA, ambulerade eller twill beroende på deras roll i trimaranens struktur. Interiör av PVC-skum sandwich laminates ger akustik, värmeisolering och osänkbarhet. Dessa slutna celler med skum är praktiskt taget helt okänsliga för fukt – perfekt för den marina miljön.

Riggning och segel är designade och producerade av specialister på flerskrovsbåtar i La Rochelle. Det interiöra skyddet (som foder, golv och klädsel) har blivit rigoröst testat i havsförhållanden innan de valts ut för din NEEL trimaran.

Bredden på NEELs trimaraner garanterar stabilitet, vilket är en viktig faktor för säkerheten på havet.

PVC-skum i sandwichkonstruktion och collision skott gör båten osänkbar.

Mittskrovets fena skyddar motorn och rodrets utrustning.

Det uppdelade rigget (storsegel, solent och stagsegel) underlättar för en liten besättning.

Alla inbyggda system, så som kyl, elektriska och elektroniska installationer, energigeneratorer och förvaring, fittings och ringningar drar fördel av vår 27-åriga erfarenhet av båtbyggande.

NEEL trimaraner är certifierade enligt CE standards av the French Institute for Nautical Certification and Standardisation (ICCN).

Neel trimaraner

NEEL TRIMARAN-SERIE

Är du intresserad av en Neel trimaran, tveka inte att kontakta vårt säljteam.