Skip to main content

BENETEAU ENSKROVSBÅTAR

Ett av världens mest passionerade och framgångsrika båtvarv

UPPTÄCK SKILLNADEN

Beneteau är stolta över att ha byggt upp ett trygghetsnät under sina 130 år till sjöss. Du får en båt designad och tillverkad med passion från ett av de mest framgångsrika företagen med många år i branschen.

I en tid då många tillverkare bara ”hakar på” har Beneteaus designers och ingenjörer gjort förändringar och utvecklat fartyget i strävan om att ständigt förnya. Resultatet är en flotta av praktiska, eleganta, och, viktigast av allt, hållbara segelbåtar som kommer ge dig flera års glädje.

Med Beneteaus engagemang till att hitta de mest avancerade teknologierna och tillverkningsmetoderna, samt med sina egna rigorösa standarder, kan Beneteaus anläggningar i USA, Europa och Sydamerika producera båtar med oöverträffad kvalitet och hållbarhet. Med en Beneteau kommer du spendera mer tid på havet än inne i verkstaden för reparationer.

När du investerar i en Beneteau köper du inte bara år av lycka ute på vattnet för dig och din familj, du köper även sinnesfrid när du vet att du köper ett fartyg som har visat sig bevara sitt värde med tiden.

Beneteau erbjuder två typer av enskrovsbåtar: Sense och Oceanis.

SENSE – ETT UNIKT SEGLINGSKONCEPT

Sense-konceptet blandar det bekväma med en flerskrovsbåt med estetiken av en enskrovsbåt, med alla hytter placerade längst fram. Hytterna är mer som små lägenheter med fri höjd, kojplats i full storlek och ett eget badrum. Denna planlösning ger den bästa avskildheten du kan få mellan sovhytterna och sittbrunnen.

Med färre men bättre hytter är Sense idealisk för familjer som längtar efter en skön seglats till havs. Exempel på interiörval är kontorsmodul och överslaf.

Salongen i Sense är olik någon annan segelbåt med sin öppna planlösning. I Sense 50 ligger pentryt längs hela styrbordsidan av salongen och erbjuder nästan fyra meters yta och dessutom en köksö. Det stora köket i Sense är idealisk för seglare som tycker om att bo på båten. Den öppna ytan fungerar väldigt bra för familjemiddagar, avslappnade stunder framför TV:n eller en plats för skolarbete.

I Sense är det bara tre trappsteg mellan ruff och sittbrunn, istället för fyra till fem  som i traditionellt byggda segelbåtar. Detta för bättre komfort och säkerhet.

Båtens breda uppbyggnad maximerar komforten i salongen, liksom båtens många fönster – som går att öppnas vid varje sida om lejdaren – ger dig näsan en 360 graders vy av havet.

Ytterligare en fördel med Sense planlösning är en ljusare och bättre ventilerad båt.

Alla hytter har medvetet flyttats till framdelen av båten för att separera maskineriet från bodelen av båten. Maskinutrymmena finns direkt under sittbrunnen för att underlätta service och underhåll.

Sittbrunnen är placerad för att inte störa de som befinner sig i sovhytterna 6-9 meter bort.

Din familj kommer kunna njuta av den tystaste segelbåten som finns, såväl dag- som nattetid – vare sig det är i hamnen eller seglandes ute på havet.

Skrovets generösa bredd ger en öppen vy från förarhytten medan en asymmetrisk sits ger ett enkelt flöde runt bordet.

Från förarhytten övergår området ombord till ett soldäck som är placerat precis intill vattnet.

Aktern kan öppnas och stängas helt.

Varje modell i Sense-serien har dubbla rattar och dubbelroder. Att segla och navigera är bekvämt tack vare långa aktersäten i kombination med generösa ryggstöd; förarplatsen har utomordentlig ergonomi, som ger bra läsning av navigationsskärmarna från sätet.

Valvet (även ett kännetecken i Beneteaus Oceanismodeller) håller oväsen borta från förarhytten, förbättrar rörelsen kring förarhytten och underlättar enmanssegling avsevärt.

Slutligen, ett traditionellt storsegel med fullständiga lattor och ett icke-överlappande försegel som hissas enkelt, förbättrar prestandan och bidrar till fantastisk segling.

OCEANIS – EN VÄRLD ETT VAL

Beneteau är lika med kvalitet. Det är därför det finns fler Beneteau-segelbåtar som Oceanis runtom i världen än något annat märke. Seriösa seglare av alla nationaliteter uppskattar Beneteaus lätta, starka och högteknologiska material som bygger upp en båt med oöverträffad sjöduglighet. Vare sig om de kommer från South Carolina eller Frankrike så är varje ny Oceanis omsorgsfullt tillverkad för att förtjäna Beneteau-namnet.

BENETEAU-SERIEN

Är du intresserad av en Beneteau enskrovsbåt, tveka inte att kontakta vårt säljteam.