Skip to main content

BAVARIA ENSKROVSBÅTAR

Det bästa sättet att segla

DEN NYA LYXEN

Vad har en båt i Americas Cup och en segelbåt från Bavaria gemensamt? Jo, båda är designade av kända Farr Yacht Design i Annapolis. Bavaria enskrovsbåtar har både en imponerande design samtidigt som de är snabba och säkra i vattnet. Detta tack vare expertis från erfarna arkitekter på Insenaval SL. Den tidlösa designen på interiör och exteriör har Virtess-serien fått av den italienska stjärndesignen Marco Casalis båtdesignföretag Too Design.

Vill du kunna njuta till fullo när du spenderar värdefulla timmar på din enskrovsbåt? Har du öga för stilfull båtdesign? Är du på jakt efter en exklusiv segelbåt med exceptionella seglingskvaliteter? Är du kompromisslös i att förvänta dig kvalitet, funktionalitet, effektivitet och toppmodern utrustning på din båt? Då har du hittat rätt – välkommen till Bavaria!

VARFÖR VÄLJA EN BAVARIA ENSKRROVSBÅT?

Bavaria har ett eget testcenter i Markbreit am Main. Här blir varje ny Bavaria är undersökt, testad och provad tills Bavarias kvalitetsteam är nöjda. Varje Bavaria får sin sista kvalitetsinspektion i en testtank i båtvarvet i slutet av produktionsprocessen. Alla båtar från Bavaria är byggda enligt internationella standards och är certifierade av Germanischer Lloyd.

Att kunna segla lika sportigt och säkert som med en modern raceryacht är bara en liten del av vad du får med en Bavaria. Det här är extremt snabba segelbåtar med exceptionellt stort utrymme under däck.

Bavarias produktchefer samarbetade med designers från det amerikanska företaget Farr Yacht Design för att utveckla en kraftfull rigg och ett optimalt arrangemang av alla däcksbeslag och trim. Självslående försegel är riggade för att försäkra sig om bästa möjliga vinkel mot vinden. Seglen på båtarna levereras av Elvström Sails i Danmark och har blivit speciellt utvecklade för att uppfylla Bavarias höga krav.

Det är många olika krafter som belastar skrovet på en segelbåt – och dessa måste fångas upp och fördelas. I samarbete med specialister från Farr Yacht Design arbetar Bavarias design- och produktionsteam fram en individuell belastningsprofil för varje båt som de sedan utgår från när skrov skall lamineras och förstärkas. Fokus ligger på ett stabilt skott, vilket också fördelar krafterna, som noggrant passas in i skrovet och lamineras över en stor yta. Särskilt starka kölbultar försäkrar en presspassning till kölen – dubbelt så många som vanligen används i en motsvarande konstruktion.

BAVARIA-SERIEN

Är du intresserad av en Bavaria, tveka inte att kontakta vårt säljteam.