Skip to main content

BAKRI CONO MOTORKATAMARANER

Överraskningar i varje vrå

FAMILJEKRYSSNING MED MOTOR

När Philippe Gulnat och konstruktören Dr Albert Nazariv skapade konceptet för Heliotropkatamaraner var det idén om utrymme, hastighet och komfort som ledde hela designfilosofin. Från denna förvillande enkla stomme växte en serie av förfinade segel- och motorkatamataner fram som förenar avancerade konstruktionstekniker, hög kvalitet och moderna linjer.

Med inspiration från lustfyllda seglingsresor under den varma tropiska solen blev Heliotrope’ namnet på vår nya serie, ett antikt grekiskt ord som betyder ’tillägnad solen’. Vi följer denna filosofi med våra stora däck och fria utsikt som ger en plats att se solen gå ner i havets horisont.

Skroven, däcken och de strukturella skotten är konstruerade med vakuuminjicering i sandwishkonstruktion, med Bisphenol A-typ Epoxy Vinyl som är känd för dess enastående resistens mot delaminering och anti-osmotiska egenskaper.

En sluten lättviktscell PVC-skum används för en välkontrollerad hartsimpregnering av hela strukturen under infusionsprocessen, optimal vikt, isolering, stelhet och akustiska egenskaper. Under vattenlinjen är laminatet uppbyggt av glasfiber från Soric för att ge en solid botten.

Strukturen består av olika typer av multi-axiella fibrer, varje med unika fördelar för att förbättra strukturens egenskaper.

Kollisionsområden är särskilt förstäkta:

  • Skroven är injicerade med kärna från Soric under vattenlinjen för att ge en solid botten för större styrka och resistens och dessutom göra båten möjlig att stranda vid en olycka.
  • Fören är vattentätad med kollisionskott och skumfylld för att maximera skrovets styrka och båten flytkraft vid en frontalkrock.
  • Akterns delar är slutna med vattentäta skott för att skydda motorns delar om översvämning skulle inträffa.

VARFÖR VÄLJA EN HELIOTROPE?

Till skillnad från många högpresterande katamaraner, som offrar komfort för snabbhet, är Heliotrope-serien omtalad för det smarta utnyttjandet av utrymmet. Varje katamaran har vår stora flybridge som är större än på någon annan jämförbar kategori av båtar. Vid sidan av generösa kojer och luftiga köksutrymmen erbjuder vi mycket däckutrymme utan att kompromissa med prestationen. Slutligen, för extra säkerhet, ligger Heliotrope katamaraner högt i vattnet, vilket ger en övergripande vy och säker manövrering.

Förutom prestandan och öppna ytor är varje modell ett utryck för vårt artisteri, med en svepande, modern känsla. Heliotrope katamaraner är anpassningsbara så att du kan hitta en riktigt fin seglingskatamaran eller en högpresterande motorkatamaran som passar din unika smak.

Heliotrope katamaraner är utrustade med snabba deplacerade skrov som ger snabbhet utan ansträngning, hög manövreringsförmåga och ekonomisk bränsleförbrukning. Den avancerade vakuuminfusionstekniken reducerar vikten utan att kompromissa med styrkan. Detta gör styrningen enkel oavsett om du långsamt seglar över haven eller skruvar upp farten.

Med vårt fokus på traditionellt hantverk och material av hög kvalitet får du med en Heliotrope en enastående katamaran i många år framöver.

Att bygga en exklusiv soldriven båt är mer än att lägga till solpaneler på taket. Det finns inga fördelar i att använda grön energi om inte genomförandet inte är optimal. Vi på Bakri Cono fick helt tänka om hur vi skulle samla in, förvara, använda och förvalta denna gröna energi för att kunna använda den till dess yttersta potential. Dessutom ville vi göra användandet av Heliotrope så enkelt som möjligt för ägaren. För detta behövde vi använda olika avancerade teknologier.

Tillgängliga med följande charterprogram

GUARANTEED INCOME

Läs mer

Om du är intresserad av en Bakri Cono motorkatamaran, tveka inte att kontakta vårt säljteam.